Zestawy żywieniowe / dzienna kcal - około 2000 kcal

Śniadanie

  • kanapki z szynką
    • pieczywo pełnoziarniste – 120 g (3 kromki)
    • margaryna – 6 g (2 płaskie łyżeczki)
    • szynka – 60 g (3 plasterki)
    • sałata – 5 g (3-4 liście)
    • pomidor – 150 g (1 sztuka)
    • kiełki brokułów – 5 g (2 łyżki)

Drugie śniadanie

  • jogurt naturalny – 200 g (1 szklanka)
  • borówki – 150 g (1 szklanka)
  • orzechy laskowe – 10 g (6-7 sztuk)

Obiad

  • zupa krem z zielonego groszku – porcja 350 ml
  • tuńczyk pieczony w liściach rukoli ze szpinakiem i ziemniakami
    • filet z tuńczyka – 250 g
    • rukola – 15 g
    • szpinak – 150 g
    • czosnek – 3 g (1 ząbek)
    • śmietana jogurtowa – 30 g (2 łyżki)
    • olej rzepakowy – 20 g (2 łyżki)
    • ziemniaki – 200 g (3 sztuki0
  • sos pomidorowy – 300 ml (1,5 szklanki)

Kolacja

  • bukiet warzyw zapiekany z kaszą jaglaną w sosie pietruszkowym
    • brokuły – 50 g (4-5 łyżek)
    • jarmuż – 30 g (7-8 liści)
    • brukselka – 30 g (5-6 sztuk)
    • pomidor – 150 g (1 sztuka)
    • papryka – 200 g (1 sztuka)
    • marchew – 30 g (1 sztuka)
    • kasza jaglana – 50 g (3-4 łyżki)
    • natka pietruszki – 15 g (1/2 pęczka)
    • jogurt naturalny 45 g (3 łyżki)
    • czosnek – 3 g (1 ząbek)
    • olej rzepakowy – 20 g (2 łyżki)