Zestawy żywieniowe / dzienna kcal - około 2000 kcal
Śniadanie
- kanapki z szynką
- pieczywo pełnoziarniste – 120 g (3 kromki)
- margaryna – 6 g (2 płaskie łyżeczki)
- szynka – 60 g (3 plasterki)
- sałata – 5 g (3-4 liście)
- pomidor – 150 g (1 sztuka)
- kiełki brokułów – 5 g (2 łyżki)
Drugie śniadanie
- jogurt naturalny – 200 g (1 szklanka)
- borówki – 150 g (1 szklanka)
- orzechy laskowe – 10 g (6-7 sztuk)
Obiad
- zupa krem z zielonego groszku – porcja 350 ml
- tuńczyk pieczony w liściach rukoli ze szpinakiem i ziemniakami
- filet z tuńczyka – 250 g
- rukola – 15 g
- szpinak – 150 g
- czosnek – 3 g (1 ząbek)
- śmietana jogurtowa – 30 g (2 łyżki)
- olej rzepakowy – 20 g (2 łyżki)
- ziemniaki – 200 g (3 sztuki0
- sos pomidorowy – 300 ml (1,5 szklanki)
Kolacja
- bukiet warzyw zapiekany z kaszą jaglaną w sosie pietruszkowym
- brokuły – 50 g (4-5 łyżek)
- jarmuż – 30 g (7-8 liści)
- brukselka – 30 g (5-6 sztuk)
- pomidor – 150 g (1 sztuka)
- papryka – 200 g (1 sztuka)
- marchew – 30 g (1 sztuka)
- kasza jaglana – 50 g (3-4 łyżki)
- natka pietruszki – 15 g (1/2 pęczka)
- jogurt naturalny 45 g (3 łyżki)
- czosnek – 3 g (1 ząbek)
- olej rzepakowy – 20 g (2 łyżki)
