Śniadanie
- twarożek
- ser twarogowy – 100 g (1/2 kostki)
- jogurt naturalny – 30 g (2 łyżki)
- suszona żurawina – 30 g (4 łyżki)
- orzechy włoskie – 15 g (3 sztuki)
- margaryna – 6 g (2 płaskie łyżki)
- bułka orkiszowa – 120 g (2 sztuki)
Drugie śniadanie
- sałata z pieczonym schabem i suszonymi morelami
- roszponka – 30 g
- morele suszone – 20 g (4-6 sztuk)
- pieczony schab – 80 g (2 plastry)
- kolendra – 3 g (1 łyżka)
- zielona pietruszka – 3 g (1 łyżka)
- sok z cytryny – 5 g (1 łyżka)
- olej z pestek winogron – 15 g (1-2 łyżki)
- pieczywo pełnoziarniste – 80 g (2 kromki)
Obiad
- zupa jarzynowa z koperkiem – porcja 350 g
- spaghetti z brokułami, serem pleśniowym i prażonymi pestkami dyni
- makaron pełnoziarnisty – 100 g
- brokuły – 150 g (12-15 różyczek)
- ser pleśniowy – 80 g (2 plastry)
- olej z pestek winogron – 20 g (2 łyżki)
- sok z czerwonych buraków i marchwi – 300 ml (1,5 szklanki)
Kolacja
- kanapki z makrelą
- wędzona makrela – 80 g
- zielona pietruszka – 5 g (1 łyżka)
- papryka – 100 g (1/2 sztuki)
- margaryna – 6 g (2 płaskie łyżki)
- bułka grahamka – 80 g (1 sztuka)
