Śniadanie
- płatki zbożowe na mleku
- płatki owsiane – 40 g (4-5 łyżek)
- mleko – 350 ml (1,5 – 2 szklanki)
- miód – 20 g (2 łyżki)
- banan
Drugie śniadanie
- kanapki
- pieczywo pełnoziarniste – 80 g (2 kromki)
- margaryna – 6 g (2 płaskie łyżki)
- szynka kanapkowa – 40 g (2 plasterki)
- papryka – 100 g (1/2 sztuki)
- kiełki pszenicy – 5 g (2 łyżki)
Obiad
- zupa krem z pomidorów – porcja 350 g
- zrazy cielęce z kaszą i fasolą szparagową
- cielęcina – 150 g
- cebula – 50 g (1/2 sztuki)
- kasza gryczana – 150 g (5-6 łyżek)
- fasola szparagowa – 250 g
- olej rzepakowy – 30 g (3 łyżki)
- bułka tarta – 30 g (3 łyżki)
- sok pomidorowy – 300 ml (1,5 szklanki)
Kolacja
- sałatka ze szpinakiem i wędzonym łososiem
- szpinak – 30 g
- wędzony łosoś – 50 g (3 plasterki)
- papryka – 100 g (1/2 szklanki)
- jajko gotowane – 30 g (1 sztuka)
- zielona pietruszka – 5 g (2 łyżki)
- sok z cytryny – 5 g (2 łyżki)
- olej z pestek winogron – 20 g (2 łyżki)
- bułka z ziarnami – 80 g (1 sztuka)